Sitemizde şuan toplam 2508 film bulunmaktadır.

Adam Sandler Biyografisi

Adam Sandler Kimdir?

Adam Sandler

Adam Sandler

Doğum Tarihi: 09 Eylül 1966

Doğum Yeri: Brooklyn, New York City, New York, ABD

Biyografisi:

Adam Sandler kimdir, Adam Richard Sandler, 9 Eylül 1966 tarihinde New York Brooklyn’dedünyaya geldi. Yahudi bir aile olan Annesi Judy öğretmen, babası Stanley Sandler elektrik mühendisidir. Valerie ve Elizabeth adında iki kız kardeşi ve Scott adında bir erkek kaedeşi vardır. New York Brooklyn’de doğan Adam Sandler, Manchester, New Hampshire’ye ailesiyle taşındığında sadece 5 yaşındaydı. Manchester, New Hampshire’de Manchester Central Lisesini bitirdikten sonra 1991 yılında New York Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olmuştur.

80’li yılların ortasında The Cosby Show’da Theo Huxtable’in arkadaşı Smitty’i bir sezon oynadı. 17 yaşındayken kardeşinin zoruyla yaptığı gösteriden sonra onu komedyen Dennis Miller keşfetti. Miller onu Saturday Night Live’ın yapimcısı Lorne Michaelsle buluşturdu.1990 yılında Sandler Saturday Night Live’de yazar olarak işe başladı ve birkaç yıl sonra ise oyuncu olarak da kendini gösterdi.

1995’te yıldızı ve film kariyeri iyice parladı. Müzik kariyerine gelince Adam Sandler’ın son albümü “Stan and Judy’s Kid” tüm zamanların piyasaya çıktığı ilk hafta en çok satılan komedi albümü oldu ve Billboard listesinde 16.sıraya kadar yükseldi. Daha önceki üç albümü de platin plak kazanmıştı.

Adam Sandler 1999 yılında Happy Madison film şirketini kurdu.

Günümüzde ünlü bir komedyen Punch-Drunk Love, Spanglish ve Reign Over Me gibi duygusal filmlerde de rol almıştır.

Oynadığı her filmde Rob Schneider‘ın küçük bir rolü olmuştur. Ayrıca Rob Schneider’ın başrol oynadığı filmlerde de Adam Sandler’ın bir rolü olmuştur. Bu ikili birbirlerinin filmlerinde mutlaka görünürler. Örneğin Adam Sandlerın başrol oynadığı en uzun koşu isimli filmde Rob Schneider maç sırasında tribünde seyircileri coşturan kişidir yaklaşık 5-10 saniyelik bir rolü vardır.

Adam Sandler’in filmlerinde düzenli olarak görünen diğer aktörler Rob Schneider, Steve Buscemi,Blake Clark, Chris Rock, John Turturro, Jon Lovitz, Clint Howard, Norm MacDonald, Nick Swardsonve Sandler arkadaşı Allen Covert , Peter Dante ve Jonathan Loughran’dır. Özellikle Allen Covert Adam Sandler’ın filmlerinde eşsiz ve eksantrik karakterler oynar.

Adam Sandler, 22 Haziran 2003 tarihinde model “Jackie Titone” ile evlendi. 6 Mayıs 2006 ve 2 Kasım 2008 tarihlerinde doğmuş iki kızı vardır.

Adam Sandler, Adam Sandler kimdir, Adam Sandler biyografisi, Adam Sandler hayatı, Adam Sandler filmleri, Adam Sandler oyuncu.

Ödüllerinden Bazıları:

1996: MTV Film Ödülü, En iyi dövüş, Happy Gilmore; Bob Barker ile birlikte

1997: ShowEast – Yılın Komedi Yıldızı

1998: MTV Film Ödülü – En iyi öpüşme, The Wedding Singer; Drew Barrymore ile birlikte

1999: ShowEast – Yılın Komedi Yıldızı

1999: MTV Film Ödülü – En İyi Komedi Performansı, The Waterboy

Bilinen Yapımları

50 First Dates50 İlk Öpücük (2004)Henry Roth
50 İlk Öpücük’ün ana karakterleri seviş-bırak zihniyetinde bir Kazanova olan Henry ile her gece hafızasının silinmesine yol açan ender bir nörolojik rahatsızlığa sahip sanat öğretmeni Lucy.
Soğuk deniz canlıları veterineri olan Henry Roth bütün geleceğini planlamıştır.Hawai’deki Deniz Yaşamı Parkı deniz hayvanlarına bakmadığı zamanlarda, tatil aşkı arayışındaki turistlerin kalbini çalmakla meşguldür. Henry için uzun süreli bir ilişki söz konusu değildir, zira böyle bir şey, 10 yıldır planladığı Alaska’ya tekneyle gidip morsların sualtı yaşamını inceleme hayallerini sekteye uğratır.
Henry, rüyalarını gerçekleştirmeye çok yaklaşmıştır ki, teknesi Sea Serpent (deniz Yılanı) bir talihsizlik yaşar ve Henry kendini Hukilau Café’de bulur. Buradaki müdavimler onu güvenmeyen bakışlarla süzerken, Henry’nin bakışlarıysa müşterilerden güzel Lucy Whitmore’a takılır.
Henry, tek başına kahvaltı eden Lucy’ye görür görmez çarpılır. Genç kızın gözlemeleri metodik bir biçimde kesip mükemmel çadırlar haline getirişi ilgisini çeker ve Henry, ertesi gün tekrar Hukilau’ya gider. Lucy yine yalnız oturmuştur ve bu kez gözlemelerini mükemmel kulübeler haline getirmektedir. Gözleme kabininin kapısı bir türlü kapanmayınca, Henry bu fırsattan yararlanır ve Lucy’nin yanına gidip, kürdandan bir kapı menteşesi yapar.
İki genç gözlemelerden ve deniz memelilerinden bahsederken, Henry, Lucy’ye gitgide daha büyük bir ilgi duymaya başlar. Oralı kızlarla çıkma konusundaki kuralını hiçe sayarak, Lucy’yi ertesi gün beraber kahvaltı etmeye davet eder. Ama bir sonraki gün Café’ye gidip, bir önceki günkü sohbetlerden söz edince, Lucy onun bir tür sapık olduğunu düşünür ve etraftan yardım ister. Henry’nin kim olduğu hakkında hiçbir fikri yoktur. Henry anlar ki eğer Lucy’nini sevgisini kazanmak istiyorsa, hayatı boyunca her gün tekrar sıfırdan başlamak zorundadır. Adam Sandler.

Bilinen Yapımları 2

ClickKumanda (2006)Michael Newman
Evinde ki her elektronik alet için farklı bir kumandası bulunan Michael Newman komşularında ki gibi her işe yarayan bir kumanda ister ve mağazaları dolaşmaya başlar. Bir kumanda bulur yalnız bu kumanda sadece elektronik aletleri değil Michael Newman’ın hayatını da kontrol etmektedir. İlk başlarda her şey güzel görünse de bir süre sonra kumanda kontrolden çıkar ve Michael Newman’ın hayatı kaçırmasına neden olur. Adam Sandler.
Just Go with ItHayatım Yalan (2011)Danny
1969 yapımı Cactus Flower’ın yeniden çevrimi..
Bir plastik cerrrahi uzmanı olan Danny McGabe, kadınları tavlamak için sıradışı bir yöntem kullanmaktadır: Evlilik. Bekar olan Danny evli ama mutsuz olduğu yalanı ile tek gecelik bir çok ilişki yaşamıştır. Evlilik onun emniyet kemeridir. Ta ki hayatının aşkı Palmer ile karşılaşana dek… Kendisinden yaşça küçük bir ilkokul öğretmeni olan Palmer, ona yalan ve çapkınlık dolu eski hayatını unutturmuştur.
Ancak Danny, günün birinde cebinde unuttuğu alyans nedeniyle Palmer’a yakalanır ve boşandığını söylemek zorunda kalır. Elbette bu durumda yalanını destekleyecek eski bir eş bulmak zorundadır, yardımına işyerindeki Katherine Murphy koşar. Katherine ile evli olduğu yalanını yutturmaya çalışan Danny, bir de çocukların devreye girmesi ile iyice zor durumda kalır. Adam Sandler.

Filmografi

1. Going Overboard – 1989
2. Shakes the Clown – 1992
3. Coneheads – 1993
4. Airheads – 1994
5. Mixed Nuts – 1994
6. Billy Madison – 1995
7. Happy Gilmore – 1996
8. Bulletproof – 1996
9. The Wedding Singer – 1998
10. Dirty Work – 1998
11. The Waterboy – 1998
12. Big Daddy – 1999
13. Deuce Bigalow: Male Gigolo – 1999
14. Little Nicky – 2000
15. The Animal – 2001
16. Mr. Deeds – 2002
17. Punch-Drunk Love – 2002
18. Eight Crazy Nights – 2002
19. A Day with the Meatball – 2002
20. The Hot Chick – 2002
21. Anger Management – 2003
22. Pauly Shore Is Dead – 2003
23. Blossoms and Blood – 2003
24. The Couch – 2003
25. Head of State – 2003
26. 50 First Dates – 2004
27. Spanglish – 2004
28. The Longest Yard – 2005
29. Deuce Bigalow: European Gigolo – 2005

Filmografi 2

30. Click – 2006
31. Reign Over Me – 2007
32. I Now Pronounce You Chuck and Larry – 2007
33. You Don’t Mess with the Zohan – 2008
34. Bedtime Stories – 2008
35. Funny People – 2009
36. Grown Ups – 2010
37. Just Go with It – 2011
38. Zookeeper – 2011
39. Jack and Jill – 2011
40. Bucky Larson: Born to Be a Star – 2011
41. That’s My Boy – 2012
42. Hotel Transylvania – 2012

43. Brooklyn Nine-Nine – 1. sezonBölüm 15 – 2013

44. Büyükler 2 – 2013

45. Şans Ayağıma Geldi – 2014

46. Top Five – 2014

47. Men, Women & Children – 2014

48. Karışık Aile – 2014

49. The Ridiculous 6 – 2015

50. Pixels – 2015

51. Otel Transilvanya 2 – 2015

52. Three Mississippi – 2019

Diğer Kaynaklar:

BeyazPerde

Wikipedia TR

IMDB

Biyografi.net

Turkcealtyazi.org

filmizlicem.com