ÜYE KAYIT FORMU
Giriş yapıldı, yönlendiriliyorsunuz...

zaten kayıtlı mısın? hemen giriş yap.
veya
ÜYE GİRİŞ FORMU
Giriş yapıldı, yönlendiriliyorsunuz...

Kullanıcı adınız

Parolanız

veya
ŞİFREMİ UNUTTUM
Parola sıfırlama bilgileriniz e-posta adresinize gönderilmiştir.

E-posta adresiniz

Tür:
İzlenme:
Türkiye'nin En Güncel ve En Kaliteli Film Sitesine Hoşgeldiniz!

Alper Kul Biyografisi

Alper Kul Kimdir?

Alper Kul Alper Kul ile ilgili görsel sonucu

Doğum Tarihi: 5 Aralık 1975

Doğum Yeri: Fatih, İstanbul

Biyografisi:

Kul, 5 Aralık 1975'te İstanbul, Süleymaniye'de doğdu. Fakat ailesi Trabzonlu olduğundan nüfus cüzdanına babası tarafından Trabzon yazdırılmıştır. MSM'den sonra eğitimini Indiana Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde tamamlayan sanatçı, Şehir Tiyatroları, DOT, IUSB (ABD), BKM gibi oluşumlarda oyunculuk yaptı. Ceşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununu Türkiye'de ilk kez sahneye taşıdı. 2 Ekim 2009 tarihinde başlayan tek kişilik oyunu bir sezon boyunca BKM'de oynadi. 2010 tarihli kendi yazdığı Babamin Oglu adlı tek kişilik oyunu 3 yıl boyunca Türkiye ve Avrupa'da sahneledi. 2010 yılında ilk kez sahnelenen AUT tiyatro oyunu ile Yılın Yazarı ödülü aldı. 2011 yılında yazdığı Barselo adlı tiyatro oyunu tiyatro Ikincikat'da sahnelendi. 2011'de atv'de başlayan 5'er Beşer adlı komedi tiyatro programından sonra, Star TV'de başlayan ve bu programın devamı niteliğindeki İnsanlar Alemi ve Güldür Güldür adlı programların proje tasarımlarını yaptı ve oynadı.

Filmografi

Rol aldığı oyunlar

  • Yavru Kuşlar - 1999
  • Red Kit - 1994
  • Şeksi Oyun - 1995
  • The Learned Ladies - 1996
  • The American Buffalo - 1997
  • The Velveteen Rabbit - 1997
  • Waiting For The Parade - 1998
  • Barış - 1998
  • Troya'lı Kadınlar - 1998
  • Ölüm ve Oyun - 1999
  • Midas'ın Kulakları - 2004
  • Azizname - 2002
  • Böcek - 2006
  • İki Kişilik Bir Oyun - 2007
  • Caveman (Mağara Adamı) - 2009
  • Babamın Oğlu - 2010-2011

Filmleri

  • Dedemin Fişi- 2016 (Hicri)
  • Olur Olur! - Ali 2014
  • Osmanlı Tokadı - Yeniçeri Şahin 2013
  • Güldür Güldür - İsmail 2013-
  • Moskova'nın Şifresi: Temel - Temel 2013
  • İnsanlar Alemi - İsmail 2012
  • Sümela'nın Şifresi: Temel - Temel 2011
  • 5 er Beşer - İsmail 2011
  • Şen Yuva - Nurettin Şenyuva 2010
  • Güneşi Gördüm - 2009
  • Gecenin Kanatları - Baran 2010
  • Mordkomission - 2009 - 2010
  • Flugten - 2008
  • Ugarit - 2007
  • Sessiz Gemiler - 2007
  • Gölge - 2007
  • Kader - 2006
  • Aşka Sürgün - 2005
  • Kınalı Kar - Demir 2002
  • Yılan Hikayesi - 1999
  • Hamam - 1997

Proje Tasarımları

  • "Genç Türkler"- Cine 5 - 2006
  • "Sihirli Parmaklar" - TNT - 2011
  • "5'er Beşer" - ATV - 2011
  • "İnsanlar Alemi" - Star - 2012
  • "Güldür Güldür" - Fox - 2013

Yazdığı oyunlar

  • AUT (2010)
  • BARSELO (2011)
Diğer Kaynaklar:
BeyazPerde Wikipedia TR IMDB Biyografi.info filmizlicem
Bunun hakkında ne dediler?
Hiç yorum yazılmamış.
RASTGELE FİLM