Sitemizde şuan toplam 2508 film bulunmaktadır.

Andrew Lincoln Biyografisi

Andrew Lincoln Kimdir?

Andrew Lincoln

220px-andrew_lincoln_2012

Doğum Tarihi: 14 Eylül 1973

Doğum Yeri: London, İngiltere, Birleşik Krallık

Biyografisi:

Andrew Lincoln, Bu hayat, Öğretmen ve ahiret, sinema filmi Actually ve Heartbreaker Love filmlerindeki rolleriyle tanınan İngiliz aktör. Halen AMC (TV kanalı) televizyon kanalında yayınlanan ve çizgi roman serisine dayalı olan The Walking Dead adlı dizide ve Rigorz’da oynamaktadır.

Andrew Lincoln, Güney Afrikalı hemşire bir anne ve İngiliz inşaat mühendisi bir babanın oğlu olarak Londra’da doğdu ve Hull yerleşkesinde büyüdü.

Andrew Lincoln,Andrew Lincoln biyografisi,Andrew Lincoln hayatı,Andrew Lincoln kimdir,Andrew Lincoln filmleri,The Walking Dead.

Bilinen yapımları

The Walking DeadYürüyen Ölüler (2010)Rick Grimes (99 bölüm, 2010-2017)
Polis memuru Rick Grimes gözlerini bir hastane odasında açar. Fakat gözlerini açtığı dünya artık hatırladığı eski dünya değildir. Bir zombi salgını bütün dünyaya yayılmış durumdadır ancak onun tek istediği ailesini bulmaktır.
Rick Grimes ve bir grup insanın hayatta kalma hikâyesi…
Wuthering HeightsUğultulu Tepeler (2009)Edgar (2 bölüm, 2009)
Babası Edgar Linton’ın arazi sınırını geçmemesine dair verdiği uyarıya uymayan Catherine yakışıklı ama hasta kuzeni ile Hareton’ın Heatcliff’in oğulları olduğunu öğrenir. Bu Heatcliff’in Cathy’nin en iyi dostu olarak babas Earnshaw tarafından yetiştirildiğini göstermektedir. Ölümünden sonra, oğlu ve mirasçısı yatılı okuldan dönüp evlenmiş ve Heatcliff’i seyis yapmıştır. Şık beyefendi Edgar Linton ile tesadüf eseri tanışınca ona aşık olur. Bunun üzerine Heatcliff oradan ayrılır. Üç yıl sonra Heatcliff Kathy’nin Edgar’la evlendiği günün ertesi günü zengin biri olarak geri döner. Heatcliff intikam alır ama bu tatminden çok üzüntüye neden olur. Kathy ve Edgar’ın ölümünden sonra Heatcliff’in nefreti sonraki nesillere de aktarılır.
AfterlifeAfterlife (2005)Robert Bridge (14 bölüm, 2005-2006)
Alison ölülerle konuşmaktadır yalnız kimse ona inanmak istememektedir .Obsesif ve bunalımda bir karakter olan Alison mutsuz ruhları huzura kavuşturmaya çalışırken hem kendi hem de beraberindeki psikologun geçmişiyle hesaplaşıyor.
L'arnacoeurGönül Avcısı (2010)Jonathan
Alex ve kız kardeşi ve eşi mutsuz olan çiftlerin ilişkilerini bozan bir şirket yaratmışlardır. Zengin bir çiçekçi adam kendilerini kızının evlenmesine engel olmaları için kiralar. Sorun Alex’in bunu sadece 10 gün içinde yapmasıdır, çünkü görevi çok karmaşık çift kesinlikle birbirlerine mükemmel ve aşık gibi görünür…

Filmografi

Televizyon
Yıl Film Rolü Notlar
1994 Drop the Dead Donkey Terry 1 bölüm “Births and Deaths”
1995 N7 Andy Pilot, spin-off of The Nick Revell Show
1996 Over Here Caddy TV minidizi
Bramwell Martin Fredericks Bölüm 2.3
1996–1997 This Life Edgar “Egg” Cook Series regular, 32 bölüm
1997 The Woman in White Walter Hartright Drama serisi
1999 Mersey Blues Anlatıcı Minidizi
2000 Bomber Capt. Willy Byrne Drama serisi
A Likeness in Stone Richard Kirschman Drama serisi
2001–2003 Teachers Simon Casey Düzenli dizi, 20 bölüm
2003 Trevor’s World of Sport Mark Boden Bölüm 1.1
State of Mind Julian Latimer TV minidizi
The Canterbury Tales Alan King 1 bölüm, The Man of Law’s Tale
2004 Holby City Boyfriend of Hep.C patient 1 bölüm “Letting Go”
Whose Baby? Barry Flint Drama serisi
Lie with Me DI Will Tomlinson TV minidizi
2005–2006 Afterlife Robert Bridge Düzenli dizi, 14 bölüm
2007 This Life + 10 Edgar “Egg” Cook One-off
2009 The Things I Haven’t Told You   DC Rae Pilot
2009 Wuthering Heights Edgar Linton TV dizisi
Moon Shot Michael Collins TV film
2010 Strike Back Hugh Collinson TV minidizi
The Walking Dead Rick Grimes TV dizisi
Film
Yıl Film Rolü Notlar
1995 Boston Kickout Ted
1998 Understanding Jane Party Stonehead 1
1999 A Man’s Best Friend Adam Kısa film
Human Traffic Felix
2000 Gangster No. 1 Maxie King
Offending Angels Sam
2003 Love Actually Mark
2004 Enduring Love Dizi Yapımcısı
2006 These Foolish Things Christopher Lovell
Comme t’y es belle! Paul İngilizce adı; ‘Hey Good Looking!’
Scenes of a Sexual Nature   Jamie
2010 Heartbreaker Jonathan Fransızca; ‘l’arnacoeur’

Diğer Kaynaklar:

BeyazPerde

Wikipedia TR

IMDB

Turkcealtyazi.org

filmizlicem.com