Sitemizde şuan toplam 2514 film bulunmaktadır.

Anthony Head Biyografisi

Anthony Head Kimdir?

Anthony Head

anthonyhead51stmontecarlotvfestivaldj1v7dygymul

Doğum Tarihi: 20 Şubat 1954

Doğum Yeri: Camden, London, İngiltere, Birleşik Krallık

Biyografisi:

Anthony Stewart Head İngiliz aktör ve müzisyen. Birçok tiyatro oyunu, dizi ve sinema filmindeki rolüyle ün kazandı.En bilinen rolleri ; Buffy Vampir Avcısı adlı dizideki Rupert Giles rolü,BBC’nin fantastik dizisi Merlin’de efsanevi Kral Arthur’un babası Uther Pendragon rolüyle ismini dünyaya duyurdu.

Camden Town’da dünyaya geldi.Babası Seafield Laurence Stewart Murray Head, belgesel film yapımcısı ve Verity Films şirketinin kurucusu,annesi Helen Shingler ise bir oyuncu.Abisi Murray Head aktör ve şarkıcı.

Sunbury Grammar okulu ve Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde eğitim gördü.Katıldığı bir röportajda kariyerinin ailesinden geldiğini ve o yüzden bunu seçtiğini söyledi.

Anthony Head,Anthony Head biyografisi,Anthony Head hayatı,Anthony Head kimdir,Anthony Head filmleri,Anthony Head merlin dizisi.

Bilinen yapımları

Buffy the Vampire SlayerVampir Avcısı Buffy (1997)Rupert Giles (123 bölüm, 1996-2003)
Buffy, görünüşte annesiyle birlikte Sunnydale’e taşınan ve burada yeni okulu Sunnydale High’a alışmaya çalışan sıradan bir genç kızdır. Buffy’nin kısa zamanda bu küçük kasabaya alışmasını kolaylaştıran şey, yöre halkının sıcak karşılamasından çok, Cehennem Ağzı’ndan fırlamış türlü iblis ve vampirlerdir. Buffy her nesilde, gecenin yaratıklarıyla mücadele etmeleri üzere seçilen Avcı’ların sonuncusudur ve buraya gelmesinin sebebi de önceki okulunu, vampirleri yok etmek için ateşe verip kül etmiş olmasıdır. Hiç de istemediği bu kaderi yaşamasını kolaylaştıran şey arkadaşları Willow, Xander ve gözetmeni Giles’ın varlığıdır. Ancak ruhu olan vampir Angel’ın devreye girişi işleri biraz karıştıracaktır.
Repo! The Genetic OperaRepo! The Genetic Opera (2008)Nathan/Repo Man
Çok da uzak olmayan bir gelecekte, 2056 yılında, salgın bir hastalık yüzünden tüm dünyadaki insanlar organlarındaki bozukluklar nedeniyle perişandırlar. Bu trajik ortamda bir kurtarıcı gibi ortaya çıkan GeneCo adlı bio-teknoloji şirketi belli bir ücret karşılığında organ nakilleri yapar. Ancak ödemelerini aksatanlardan organları geri almak isteyen şirketin adamı “Repo Man” bu kişileri yakalamak için her an avcılık yapmaktadır. Ameliyat ve ağrı kesici ilaç bağımlılarının yaşadığı ve cinayetin yasalar tarafından da onaylandığı bir dünyada, genç bir kız da kendi ender hastalığının tedavisini ve ailesinin gizemli geçmişi hakkında bilgi bulmaya çalışmaktadır. GeneCo’nun avcılık yaptığı dünyada yapayalnız olan kızın aradığı yanıtlara ulaşabileceği tek yer, herkes tarafından çılgınca beklenen görkemli organizasyon “The Genetic Opera”dır.
Flying HomeFlying Home (2014)Colin’s Father
Filmde, hayatının aşkıyla kariyeri arasında karar vermek zorunda olan New Yorklu bir işadamının başından geçenler anlatılıyor.
Despite the Falling SnowDespite the Falling Snow (2016)Old Misha
Moskova’da soğuk savaş, bir kadın casus idealist bir politikacıdan devlet sırlarını çalar ve ona aşık olur.

Filmografi

Yıl Adı Rol
1987 A Prayer for the Dying Rupert
1988 La Collina del diavolo Michael Toyle
1992 Woof Again! Why Me?
2003 I’ll Be There Sam Gervasi
2004 Fat Slags Victor
2005 Framing Frankie Dennis Folley
2005 Imagine Me & You Ned
2006 Scoop Detective
2006 Little Britain Live Prime Minister
2007 Kıvılcım Tony
2007 The Magic Door George
2007 Amelia and Michael Michael
2008 Repo! The Genetic Opera Nathan Wallace/Repo Man
2011 Skor Sıfır Will’in babası
2011 Demir Leydi Geoffrey Howe
2012 Hayalet Sürücü 2 :İntikam Ateşi Benedict
2013 Percy Jackson : Canavarlar Denizi Chiron
2013 Underdogs Adult Flash
2014 Flying Home Colin’in babası
2016 A Street Cat Named Bob

Dizi

Yıl Adı Rol
1978 Lillie William Le Breton
1978 Accident Simon Lovell
1979 The Mallens Weir
1979 Secret Army Hanslick
1980 Love in a Cold Climate Tony Kroesig
1981 Crown Court Timothy Preston-Berry
1981 Bergerac Bill
1984–88 The Comic Strip Presents… RickiRecording Studio Engineer
1985 C.A.T.S. Eyes James Sinden
1985 Howards’ Way Phil Norton
1987 Boon Richard Rathbone
1988 Pulaski Dudley Fielding
1988 Rockliffe’s Babies Chris Patterson
1991 Woof! Bentley
1993 The Detectives Simon
1993 Highlander: The Series Allan Rothwood
1994 Royce Pitlock
1995 VR.5 Oliver Sampson
1995 Ghostbusters of East Finchley Terry
1995 NYPD Blue Nigel Gibson
1996 Roger Roger Jimmy Price
1997 Jonathan Creek Adam Klaus
1997–2003 Buffy the Vampire Slayer Rupert Giles
1999 Two Guys, a Girl and a Pizza Place Dr. Staretski

2000

Best Actress Colin Truemans
2001 Silent Witness Henry Hutton
2002 Spooks Peter Salter
2002 Fillmore! Professor Third
2002–03 Manchild James
2003 My Family Richard Harper
2003 And Starring Pancho Villa as Himself William Benton
2003 Reversals Mr. Andrew Barton
2003–06 Little Britain Michael Stevens
2004 True Horror with Anthony Head Presenter
2004 New Tricks Sir Tim
2004 Monarch of the Glen Chester Grant
2005 Murder Investigation Team Stewart Masters
2005 Rose and Maloney Dr. David Terry
2006 Hotel Babylon Mr. Machin
2006 Doctor Who Mr. Finch
2006 Children’s Party at the Palace Captain Hook
2006 Him and Us Max Flash
2007 Comic Relief 2007: The Big One Various
2007 Persuasion Sir Walter Elliot
2007 Totally Doctor Who Baltazar
2007 Sensitive Skin Tom Paine
2007 Sold Mr. Colubrine
2007–08 Heroes Unmasked Narrator
2007–09 Doctor Who Confidential Narrator
2007–09 Little Britain Prime Minister
2008–12 Merlin Uther Pendragon
2008 The Invisibles Maurice Riley
2009 Free Agents Stephen
2011 Free Agents Stephen
2013 Dancing on the Edge Donaldson
2013 Warehouse 13 Paracelsus
2013 You, Me & Them Ed Walker
2014–15 Dominion (dizi) consul David Whele, chief administrator of Vega
2015 Galavant Galavant’s Father [10]
2015 Yonderland Pete’s Father

Diğer Kaynaklar:

BeyazPerde

Wikipedia TR

IMDB

Turkcealtyazi.org

filmizlicem.com