ÜYE KAYIT FORMU
Giriş yapıldı, yönlendiriliyorsunuz...

zaten kayıtlı mısın? hemen giriş yap.
veya
ÜYE GİRİŞ FORMU
Giriş yapıldı, yönlendiriliyorsunuz...

Kullanıcı adınız

Parolanız

ŞİFREMİ UNUTTUM
Parola sıfırlama bilgileriniz e-posta adresinize gönderilmiştir.

E-posta adresiniz

Tür:
İzlenme:
TemaFabrika Responsive Film Teması'na hoşgeldiniz!

Chiwetel Ejiofor Biyografisi

Chiwetel Ejiofor Kimdir?

Chiwetel Ejiofor LONDON, ENGLAND - APRIL 08: Chiwetel Ejiofor attends the UK Premiere of "Half Of A Yellow Sun" at Odeon Streatham on April 8, 2014 in London, England. (Photo by Tim P. Whitby/Getty Images)

Doğum Tarihi: 10 Temmuz 1977

Doğum Yeri: Forest Gate, London, İngiltere, Birleşik Krallık

Biyografisi:

Chiwetel Ejiofor İngiliz oyuncu. 2006'da BAFTA Yükselen Yıldız Ödülüne 2007de ise Altın Küreye En İyi Erkek Oyuncu - Müzikal veya Komedi (Sinema) ve En İyi Erkek Oyuncu - Minidizi ya da TV filmi (TV) kategorilerinde aday gösterilmiştir. 2007'de Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılması için akademiden davet aldı. Chiwetel Ejiofor,Chiwetel Ejiofor biyografisi,Chiwetel Ejiofor hayatı,Chiwetel Ejiofor kimdir,Chiwetel Ejiofor filmleri,Chiwetel Ejiofor resimleri.

Bilinen yapımları

12 Years a Slave12 Yıllık Esaret (2013)Solomon Northup
Film, 1841 yılının savaş öncesi Amerika'sında özgür bir siyahi olan Solomon Northup'un müzik işi için kendisiyle görüşmek isteyen iki adam tarafından alıkonulup köle olarak satılmasını ve sonrasında özgürlüğü için verdiği mücadeleyi anlatıyor.
American GangsterAmerikan Gangsteri (2007)Huey Lucas
Bumpy Johnson adındaki patronu ve mentorunun ölümünü takiben Frank Lucas, kendisini, Manhattan’ın Harlem bölgesindeki eroin ithalatı işinin esas kişi ilan eder. Direkt olarak Güney Doğu Asya’dan mal almaktadır ve ABD’ye bu malları getirtmek için farklı bir yöntem dener. Bunun sonucu olarak sokaklarda halihazırda uygun olan mallar arasında üstünlük elde eder ki bir de daha ucuzdur. New York mafyası ile işbirliği yaparak pozisyonunu garanti altına alır. Bu aynı zamanda, narkotikten sorumlu Richie Roberts adında kendini adamış, dürüst bir polisin gerçek hikayesini de anlatan bir filmdir.
20122012 (2009)Adrian Helmsley
2012, dünyanın sonunu getiren global bir felaketin ardından, kurtulanların kahramanca mücadelelerini anlatan destansı bir macera. Asırlar önce, Mayalılar bize takvimlerini bıraktılar. Üstelik bu takvimin bir son günü vardı ve bunun anlamı açıktı. O günden beri, astrologlar onu keşfettiler, numeroloji uzmanları kehanet için takvimden şifreler çıkardılar, jeologlar dünyanın o zaman vadesinin dolacağını söylediler ve hatta hükümet bilimcileri bile dünyayı 2012'de bekleyen devasa çaplı afeti yadsıyamıyorlar. 2012 geldiğinde bileceğiz ki uyarıldık. Tarihte daha önce hiçbir kültürde, farklı dinde ve bilim insanları ile devletler arasında bir yıl bu kadar belirgin bir şekilde önem taşımamıştır.
SaltAjan Salt (2010)Peabody
Evelyn Salt (Angelina Jolie), görevi, şerefi ve ülkesi üzerine yemin etmiş bir CIA ajanıdır. Ancak bir itirafçının onu Rus ajanı olmakla suçlamasıyla bağlılığı test edilecektir. Salt sahip olduğu tüm gizli görev tecrübesini kullanarak kendini temize çıkarmak amacıyla kaçar. Salt'ın masum olduğunu kanıtlamak için gösterdiği tüm çaba hakkındaki şüpheleri arttıracak ve geriye yanıtlanması gereken bir tek soru bırakacaktır; Salt kimdir? Yılın en iyi aksiyon filmlerinden biri olan SALT ülkemizde de ''Ajan Salt'' adıyla vizyondaydı. Casus filmlerine çok iyi bir örnek olan filmde yine bir Angelina Jolie klasiği işlenmiş ayrıca güzel yıldıza deneyimli aktörler, Liev Schreiber ve 2012 filminden hatırladığımız Chiwetel Ejiofor eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda da Aksiyon filmlerinin başarılı yönetmenlerinde Phillip Noyce oturuyor.

Filmografi

Film
Yıl Film Rolü Yönetmen Notlar
1997 Amistad Ens. James Covey Steven Spielberg
1999 G:MT – Greenwich Mean Time Rix John Strickland
2002 Antwone Fisher Deric Elliz Denzel Washington
2002 Dirty Pretty Things Okwe lander Stephen Frears
2003 Love Actually Peter Richard Curtis
2004 She Hate Me Frank Wills Spike Lee
2004 Red Dust Alex Mpondo Tom Hooper
2004 Melinda and Melinda Ellis Woody Allen
2005 Four Brothers Victor Sweet John Singleton
2005 Serenity The Operative Joss Whedon
2005 Slow Burn Ty Trippin Wayne Beach
2005 Kinky Boots Simon / Lola Julian Jarrold
2006 Inside Man Detective Bill Mitchell Spike Lee
2006 Children of Men Luke Alfonso Cuarón
2007 Talk to Me Dewey Hughes Kasi Lemmons
2007 American Gangster Huey Lucas Ridley Scott
2008 Redbelt Mike Terry David Mamet
2008 Slapper Chiwetel Ejiofor Kısa film; senarist, yönetmen
2009 Endgame Thabo Mbeki Pete Travis
2009 2012 Dr. Adrian Helmsley Roland Emmerich
2010 Salt Peabody Phillip Noyce
2013 Savannah Christmas Moultrie Annette Haywood-Carter
2013 12 Years a Slave Solomon Northup Steve McQueen
2013 Half of a Yellow Sun Odenigbo Biyi Bandele
2015 Z for Zachariah Loomis Craig Zobel
2015 The Martian Vincent Kapoor Ridley Scott
2015 Secret in Their Eyes Ray Billy Ray
2016 Triple 9 Michael Atwood John Hillcoat
2016 Doctor Strange Karl Mordo / Baron Mordo Scott Derrickson Post-prodüksiyon

Televizyon

Yıl Film Rolü Notlar
1996 Deadly Voyage Ebow Televizyon filmi
2001 Murder in Mind DS McCorkindale Bölüm: "Teacher"
2003 Twelfth Night Orsino Televizyon filmi
2003 Trust Ashley Carter 6 Bölüm
2003 The Canterbury Tales Paul Parça: The Knight's Tale
2006 Tsunami: The Aftermath Ian Carter Televizyon filmi
2011 The Shadow Line Jonah Gabriel 7 Bölüm
2013 Dancing on the Edge Louis Lester 6 Bölüm
2013 Phil Spector Mock Prosecutor Televizyon filmi

Tiyatro

Yıl Film Rolü
1995 Othello Othello
1996 Othello Othello
1997 Macbeth Malcolm
1999 Sparkleshark Russell
2000 Blue/Orange Chris
2000 Romeo and Juliet Romeo Montague
2000 Peer Gynt Genç Peer
2002 The Vortex Nicky Lancaster
2007 The Seagull Boris Alexeyevich Trigorin
2007 Othello Othello
2013 A Season in the Congo Patrice Lumumba
2015 Everyman Everyman

Diğer Kaynaklar:

BeyazPerde Wikipedia TR IMDB Turkcealtyazi.org filmizlicem.com
Bunun hakkında ne dediler?
Hiç yorum yazılmamış.
RASTGELE FİLM