Sitemizde şuan toplam 2508 film bulunmaktadır.

Gerard Butler Biyografisi

Gerard Butler Kimdir?

Gerard Butler

gerard-butler

 

Doğum Tarihi: 13 Kasım 1969

Doğum Yeri: Paisley, Scotland, İngiltere

Biyografisi:

Annesi ve babasının boşanması üzerine, babası ile 16 yaşına kadar görüşmedi. Üniversitede okuduğu hukuk bölümünün kişiliğine çok şey kattığını düşünüyor. Üniversite yıllarında bir rock grubunun vokalliğini yaptı.

Bir avukatken, 1990’ların ortasında Tomorrow Never Dies filmindeki gibi küçük rollerle oyunculuğa başlamış, bunu televizyonda en bilineni Amerikan mini dizisi Atilla gibi işler takip etmiştir.

1997 yılında Mrs. Brown adlı filmin çekimlerinde buz gibi suya çıplak bir atlayış yapması gerekiyordu. Sahneyi başarıyla bitiren Butler, çekimin hemen ardındanhipotermi geçirdi. Aynı filmin çekimleri sırasında nehre düşen bir çocuğu kurtardığı için The Royal Humane Society tarafında Cesaret Ödülü’nü kazandı

Joel Schumacher’in 2004 yapımı müzikal uyarlaması The Phantom of the Opera filmiyle dikkat çekmiştir. 2007’de Kral Leonidas rolünü üstlendiği 300 filmiyle dünya çapında üne kavuştu. Sonrasında, P.S. I Love You, Macera Adası, RocknRolla, The Ugly Truth, Gamer, Law Abiding Citizen ve The Bounty Hunter filmleri başta olmak üzere birçok projede yer almıştır.

Bir röportajı sırasında en sevdiği aktörün Christian Bale olduğu söylemiştir.

Gerard Butler,Gerard Butler biyografisi,Gerard Butler hayatı,Gerard Butler kimdir,Gerard Butler filmleri,Gerard Butler resimleri,Gerard Butler oyuncu.

Bilinen yapımları

300300 Spartalı (2006)King Leonidas
Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M. Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler) ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.
Law Abiding CitizenAdalet Peşinde (2009)Clyde Shelton
“The Italian Job/İtalyan İşi”nin yönetmeni Gray, “Law Abiding Citizen/Adalet Peşinde”de ölümle sonuçlanan bir ev soygunu sonrasında sağ kalan kişinin sevdiklerinin intikamını almak için sınır tanımayışını işlerken, kör adaleti de sarsıcı bir şekilde mercek altına yatırıyor. Clyde Shelton (Gerard Butler) evine yapılan bir soygun girişimi sırasında eşini ve kızını kaybeden dürüst bir aile babasıdır. Katiller yakalandığında, davaya Philadelphia’da başarılı bir savcı olan Nick Rice (Jamie Foxx) atanır. Nick, zanlılardan birine, suç ortağının aleyhinde ifade vermesine karşılık hafif bir ceza önerir.
Aradan on yıl geçer. Hafif cezayla kurtulmuş olan katil ölü bulunur ve Clyde Shelton soğukkanlılıkla suçu işlediğini itiraf eder. Sonra Nick’e bir ültimatom verir: Nick kusurlu adalet sistemini düzeltmediği takdirde, Shelton’ın eşinin ve karısının cinayet davasında yer alan kilit isimler ölecektir.
Çok geçmeden, Shelton tehditlerini yerine getirmeye başlar ve hapisteki hücresinden ne öngörülmesi ne de önlenmesi mümkün olan görkemli ve acımasız bir dizi suikast organize eder. Philadelphia’nın önde gelen isimleri Shelton tarafından birer birer öldürülürken, yetkililer bu terör dalgasına son veremedikleri için şehirde korku hüküm sürmeye başlar. Cinayetleri durdurabilecek tek kişi Nick’tir…

RocknRollaRocknRolla (2008)One Two

İngiliz yönetmen Guy Ritchie, Amerikalı superstar pop kraliçesi Madonna ile evlenene kadar sadece İngiltere bağımsız film çevrelerinde tanınan bir sinema adamıydı. Şüphesiz ki dünyanın en spekülatif müzisyeni ile yaptığı sıra dışı evlilik ününün eski kıta sınırlarını aşmasına vesile oldu. Ritchie, bu filminde de yine Londra merkezli alengirli işlerin peşine düşüyor. Londra’da emlak pazarı artık uyuşturucu pazarının yerine geçmiştir. Sektör girişimcileri de bir o kadar büyük oynama peşindedir. Ama bürokrat, simsar ya da gangster; küçük ya da önemli bir konumda olsun hepsinin hesap vereceği bir adam vardır o da eski ekolden bir gangster olan Lenny Cole’dür. Ama aslında Londra’nın tüm yeraltı suç dünyası komplo kurma peşinde ve çatışma halindedir, zaman değişiyordur, kurallar da. Ama bu karmaşanın içinde milyonlarca dolar değeri olan bir anlaşma Lenny’nin öldü sanılan, keş rock yıldızı oğlu Toby Kebell’in işine yarar.
Lock, Stock and Two Smoking Barrels ve Snatch gibi başarılı filmlerin yazar ve yönetmenliğini üstlenen Guy Ritchie; seks, suçlular ve rock’n roll hikayesi olan RocknRolla’yla beyazperdede.
Olympus Has FallenKod Adı: Olympus (2013)Mike Banning
Mike Banning, Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı çalışan, özel kuvvetler biriminde görevli bir gizli güvenlik ajandır. Bir akşam Başkan ve eşi bir davete giderlerken yolda trajik bir kaza meydana gelir. Banning’in tek bir simi kurtarma şansı vardır, o da tercihini eşini feda ederek Başkan’dan yana kullanır. Olay sonrası büroda herkes doğru yaptığını söyleyerek Mike’ı desteklese de saha görevinden alınarak masa başı bir işe atanır. Fakat ABD’yi hiç hesapta olmayan büyük bir saldırı beklemektedir. İçeriden köstebeklerin yönettiği terörist bir eylemle Beyaz Saray büyük bir saldırıya ve ihanete uğrar. Başkan teröristlerce esir alınmıştır ve Pentagon’un eli kolu bağlıdır. Bu olağanüstü koşullar altında tek çareleri Mike’ın cesur ve kahramanca giriştiği kurtarma operasyonuna bağlıdır.
Yönetmenliğini King Arthur, Tears of the Sun ve Training Day gibi aksiyon filmlerinden tanıdığımız Antoine Fuqua’ın üstlendiği filmin senaryosu ise ilk yapımlarına imza atan Creighton Rothenberger ve Katrin Benedikt ikilisine ait. Filmin başrolünde Gerard Butler yer alırken kadroda kendisine Aaron Eckhart, Ashley Judd ve Morgan Freeman eşlik ediyor.

Filmografi

Film Yıl Rolü Notlar
Mrs. Brown 1997 Archie Brown
Tomorrow Never Dies 1997 Leading Seaman – HMS Devonshire
Tale of the Mummy 1998 Burke
Fast Food 1998 Jacko
One More Kiss 1999 Sam Credited as Gerry Butler
The Cherry Orchard 1999 Yasha
Dracula 2000 2000 Count Dracula/Judas Iscariot
Harrison’s Flowers 2001 Chris Kumac
Jewel of the Sahara 2001 Captain Charles Belamy Short film
Please! 2001 Peter kısa film; credited as Gerry Butler
Shooters 2002 Jackie Junior
Reign of Fire 2002 Creedy
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life 2003 Terry Sheridan
Timeline 2003 André Marek
The Phantom of the Opera 2004 Erik, The Phantom
The Game of Their Lives 2005 Frank Borghi
Beowulf & Grendel 2005 Beowulf
Dear Frankie 2005 The Stranger
Shadow Company 2006 James Ashcroft (voice)
Wrath of Gods 2006 kendisi aynı zamanda yapımcı
300 2007 King Leonidas
Butterfly on a Wheel 2007 Neil Randall aka Shattered
P.S. I Love You 2007 Gerry Kennedy
Nim’s Island 2008 Jack Rusoe / Alex Rover
RocknRolla 2008 One Two
Tales of the Black Freighter 2009 The Captain (seslendirme)
The Ugly Truth 2009 Mike Chadway
Gamer 2009 Kable/John Tillman
Law Abiding Citizen 2009 Clyde Shelton aynı zamanda yapımcı
The Bounty Hunter 2010 Milo Boyd
How to Train Your Dragon 2010 Stoick the Vast (seslendirme)
Legend of the Boneknapper Dragon 2010 Stoick (seslendirme) kısa film
Coriolanus 2011 Tullus Aufidius
Na Nai’a Legend of the Dolphins 2011 Narrator
Machine Gun Preacher 2011 Sam Childers Also executive producer
Gift of the Night Fury 2011 Stoick (voice) Short film
Chasing Mavericks 2012 Frosty Hesson Also executive producer
Playing for Keeps 2012 George Dryer Also producer
Movie 43 2013 Leprechaun 1 & 2 Segment: “Happy Birthday”
Olympus Has Fallen 2013 Mike Banning Also producer
How to Train Your Dragon 2 2014 Stoick the Vast (seslendirme)
300: Rise of an Empire 2014 King Leonidas
Septembers of Shiraz 2015  – Producer only
The Peanuts Movie 2015 Truck Driver Man (seslendirme)
London Has Fallen 2016 Mike Banning Filming; also producer
Mısır Tanrıları (film) 2016 Set
Geostorm 2016 Jake

Diğer Kaynaklar:

BeyazPerde

Wikipedia TR

IMDB

Turkcealtyazi.org

filmizlicem.com