Sitemizde şuan toplam 2514 film bulunmaktadır.

Tom Hardy Biyografisi

Tom Hardy Kimdir?

Tom Hardy

Tom Hardy

Doğum Tarihi: 15 Eylül 1977

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

Biyografisi:

Tom Hardy kimdir, İnception (Başlangıç) filmindeki Eames ve Kara Şovalye Yükseliyor’daki Bane rolleriyle tanınmıştır.

Tom Hardy, 15 Eylül 1977 tarihinde İngiltere, Londra, Hammersmith’da ressam bir anne ve yazar bir babanın çocuğu olarak doğmuştur. Tam adı Edward Thomas Hardy’dir. Annesi, Elizabeth Anne Barrett, babası Edward Hardy’dir. Londra’da büyüdü. Küçük yaşlarda tiyatro eğitimi aldı. Londra’da akabinde Richmond Dram Okulu’nda veTower House School’da okudu. Bir yandan da modellik yaptı.

21 yaşında iken 1998 yılında “Find Me A Supermodel” adlı yarışmayı kazandı.

Londra’da prestijli bir Tiyatro Merkezi’nde çalışmakta iken 2001 yılında Ridley Scott‘ın yönetmenliğini yaptığı “Kardeşler Takımı” (Band of Brothers) dizi filminin 2. Bölümünde konuk oyuncu olarak oynadıktan sonra tiyatroyu bıraktı ve sinemaya yöneldi.

2001 yılında yönetmenliğini Ridley Scott‘ın yaptığı ve Josh Hartnett, Ewan McGregor, Eric Bana,Orlando Bloom, Ioan Gruffudd, Sam Shepard, William Fichtner gibi oyuncuların rol aldığı “Kara Şahin Düştü” filmiyle sinemaya adım attı. 2002 yılında oynadığı ikinci filmi “Star Trek: Nemesis”deki Shinzon rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Saturn ödülüne aday gösterildi.

Tom Hardy Biyografi Devamı…

2010 yılında Christopher Nolan‘ın çektiği “Inception” (Başlangıç) filmindeki Eames rolü sayesindeBAFTA‘nın yükselen yıldız ödülünün sahibi oldu. Bu filmde Leonardo Di Caprio, Ken Watanabe,Joseph Gordon Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Cillian Murphy, Tom Berenger, Michael Caine ile beraber rol aldı.

2012 yılında yine bir Christopher Nolan yapımı olan “Kara Şövalye Yükseliyor” (The Dark Knight Rises) filminde Christian Bale, Michael Caine, Anne Hathaway, Gary Oldman, Marion Cotillard,Joseph Gordon Levitt, Morgan Freeman ile birlikte oynamıştır.

Evlilikleri :
1.eşi : Tom Hardy, 1999 yılında Sarah Ward ile evlendi. 2004 yılında boşandı. Louis Thomas Hardy (d.8 Nisan 2008) adında bir oğlu vardır.
2.eşi: 4 Temmuz 2014 tarihinde sinema oyuncusu Charlotte Riley ile evlendi.

Bilinen Yapımları

InceptionBaşlangıç (2010)Eames
Dominick “Dom” Cobb (Leonardo DiCaprio) yetenekli bir hırsızdır. Rüya görme anında insanların bilinçaltına girerek önemli sırları çalmaktadır. Son kurbanı Japon işadamı Saito (Ken Watanabe) ‘dir. Saito’nun bilinçaltının derinliklerinde dolaşırken ölen karısı Mal’i görür ve çalma işi başarısız olur.
Bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmıştır. Bundan kurtulması için mükemmel bir fırsat yakalar. Kaybettiği her şeyi geri alabileceği son bir iş. Tabii mükemmel “Başlangıç”ı tamamlayabilirse. Bu sefer zihinden bir şey çalınmayacak onun yerine bir fikir yerleştirilecektir.
The Dark Knight RisesKara Şövalye Yükseliyor (2012)Bane
Her ne kadar Batman, Harvey Dent’in ölümüyle ilgili suçlamaları kabul ederek itibarını kirletmiş olsa da, Bane’nin şehri yok etme planlarına karşın kendisini polise yardım etmek mecburiyetinde hissetmektedir.

Mad Max: Fury RoadÇılgın Max: Öfkeli Yollar (2015)Max Rockatansky

Ailesi öldükten sonra post-apokaliptik Avustralya’da safi hayatta kalmak için çabalayan Max (Tom Hardy), şiddet ve acımasızlık dolu bu dünyada masum bir gruba yardım etmek zorunda kalır. İlk başta Max’in motivasyonu kendini koruyabilmektir, fakat zaman içinde Max’in içinde tekrar bir yaşam sebebi ve ümit oluşur. Yol Savaşçısı’nda minyatür bir kasabanın masum insanlarını maskeli psikopat Humungus ve deli ordusundan korumak zorunda kalan Max, bu sefer başlarını cesur Imperator Furiosa’nın (Charlize Theron) çektiği bir grup kadını maskeli psikopat Immortan (Hugh Keays-Byrne) ve deli ordusundan korumak zorunda kalıyor.
The RevenantDiriliş (2015)John Fitzgerald
Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass’ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır…
Oscar ödüllü yönetmen Alejandro G. Iñárritu efsanevi Hugh Glass’i Diriliş filmiyle ile beyazperdeye taşıyor. 19. Yüzyıl Amerika sınırında yaşanan destansı hayatta kalma mücadelesini konu alan Diriliş, seyirciyi 1823 Amerika’sının benzersiz güzelliğine, gizemine ve tehlikesine çekiyor. Film sadece hayatın değil, onurun, adaletin, inancın, yuvanın ve ailenin içgüdüsünü keşfediyor. Michael Punke’ın kaleme aldığı The Revenant: A Novel Of Revenge kitabından beyazperdeye uyarlanan filmin başrolü ise Leonardo DiCaprio.

Filmografi

Ödülleri :
2003 – Evening Standard Theatre Award – ( In Arabia We’d All Be Kings)
2008 – British Independent Film Award for Best Actor – (Bronson)
2011 – BAFTA Rising Star Award – (Inception)
2011 – Scream Award for Best Breakthrough Actor – (Inception)
2012 – Nevada Film Critics Society Award for Best Actor – (Warrior)
2012 – Central Ohio Film Critics Association Award for Best Cast – (Tinker Tailor Soldier Spy)
2012 – Georgia Film Critics Association Award for Best Cast – (Tinker Tailor Soldier Spy)
2012 – YouMovie Award for Best Cast – (Tinker Tailor Soldier Spy)

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları :
2003 – In Arabia We’d All Be Kings – Hampstead Theatre
2007 – The Man of Mode – National Theatre

Filmleri ve Dizileri :

2015 – Splinter Cell (Sam Fisher) (Sinema Filmi)
2015 – The Revenant ( John Fitzgerald) (Sinema Filmi)
2015 – Legend ( Ronald Kray / Reginald Kray) (Sinema Filmi)
2014 – Kirli Para (Bob Saginowski) (Sinema Filmi)
2014 – Child 44 (Leo Demidov) (Sinema Filmi)
2013 – Mad Max: Fury Road (Max Rockatansky) (Sinema Filmi)
2013 – Locke (Ivan Locke) (Sinema Filmi)
2012 – İyi Olan Kazansın (Tuck) (Sinema Filmi)
2012 – Kara Şövalye Yükseliyor (Bane) (Sinema Filmi)
2012 – Kanunsuzlar (Forrest Bondurant) (Sinema Filmi)
2011 – Warrior (Tom Conlon) (Sinema Filmi)
2011 – Köstebek (Ricki Tarr) (Sinema Filmi)
2011 – From the Ashes (Anlatıcı) (Sinema Filmi)
2010 – Başlangıç (Eames) (Sinema Filmi)
2009 – The Take (Freddie) (Tv dizisi)
2009 – Son Oyun (Michaels) (Sinema Filmi)
2009 – Bronson (Charles Bronson) (Sinema Filmi)
2008 – Wuthering Heights (Heathcliff) (Tv dizisi)
2008 – RocknRolla (Handsome Boby) (Sinema Filmi)
2007 – Waz (Pierre Jackson) (Sinema Filmi)
2007 – Oliver Twist (Bill Sikes) (Tv dizisi)
2007 – Cape Wrath (Jack Donnelly) (Tv dizisi)
2006 – Minotaur (Theo) (Sinema Filmi)
2006 – Aşk Manzaraları (Noel) (Sinema Filmi)
2005 – Colditz (2nd Lt. Jack Rose) (Tv dizisi)
2005 – Gideon’s Daughter (Andrew) (Tv dizisi)
2005 – The Virgin Queen (Robert Dudley, Earl of Leicester) (Tv dizisi)

Diğer Kaynaklar:

BeyazPerde

Wikipedia TR

IMDB

Turkcealtyazi.org

filmizlicem.com